Gazpacho – iskold spansk tomatsuppe med masser smag

Gazpacho – iskold spansk tomatsuppe med masser smag

Gazpacho menes at stamme fra det indre Andalusien, hvor somrene er tørre og rigtig varme, og hvor ingredienserne til suppen gror i rigelige mængder.
Traditionelt set laves Gazpacho af olivenolie, eddike, vand, tomater, agurk, peberfrugt, løg og hvidløg, som alle fint blendes til en suppe.

Ingredienser:

1 bundt frisk basilikum

2 fed hvidløg

1 agurk

6 friske solmodne tomater

1 spsk. olivenolie

½ spsk. æbleeddike

1-1/2 tsk. cayennepeber (chillipulver).

Salt og peber.

Sådan gør du:

1. Put alt undtagen cayennepeber, salt og peber i en blender og kør suppen til den har den ønskede konsistens.

2. Tilsæt derefter cayennepeber og smag til med salt og peber.

3. Stil herefter suppen på køl. Den skal serveres iskold.

---------------

Suppens farve er orange eller rød - det afhænger af, hvor modne tomaterne er

Server Gazpacho med toppings af små agurketern, peberfrugt, basilikum samt hjemmelavede croutoner ristede sprøde på panden i olivenolie.

Gazpacho er perfekt til varme sommerdage. Velbekomme.

 Bill Rathje


Tilbage til blog