Retten jeg har lavet allermest nogensinde. Inspireret og delvist stjålet fra bogen “Simremad og ting der tager tid”. Det handler om den skilte sauce! Den er lex.
Sådan gør du:
Man tager en kylling (økologisk, med mindre du er på røven, så tager du bare en billig kylling!), salt/peber, bruner den godt af på alle sider i en gryde der kan gå i ovnen.
Ned til den kommer du:
· Næsten en liter sødmælk
· Et helt hvidløg
· Skal fra to citroner (resten af citronenerne skærer du over og stoppe i kyllingen).
· Friske urter f.eks salvie, timian men alt er godt og spar ikke på det.
· SMØR! En halv pakke (jeg mener det)
· Kartofler (evt halverede)
Tilberedning:
· Låg på.
· I ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer.
· FÆRDIG!
Snask, smask, sjask!
Server med lyst brød at dyppe i den skilte sauce.
Himlen er her på jord!
Velbekomme – Andrea Pellegrini