Let, lækker og fast! Test af den nye Cloudvista fra On.

Let, lækker og fast! Test af den nye Cloudvista fra On.

Det handler om den nye Cloudvista en hybrid trailsko fra On

Cloudvista er i kategori trail og outdoor sko –Cloudvista er en model du bruger til den aktive fritid. On formulerer det selv på denne måde.

Change the way you see trail running with the Cloudvista. Lightweight, agile and cushioned, it's the key to unlocking outdoor adventures. And with CloudTec®, Helion™ superfoam and Missiongrip™, it's ready for hard-packed trails and flats.

Vi har testet Cloudvista og her har du vores opfattelse af denne sko.

Lidt om On Generelt løb, vandring og fritid

Kendere af On vil vide, at On sko har den særlige stødabsorbering kaldte Cloudtec, hvor stødabsorberingen foregår via puder, hvor du bogstavelig talt løber på luft, den særlige konstruktion i Clouds, bevirker at skoene har en fast og stabil stødabsorbering, hvor skoen giver efter i nedslaget, og du oplever en lethed på samme tid.

Jeg har testet Cloudvista dels i forbindelse med en Backyard ultra, her løb jeg 6 runder eller næsten 6 timer i Cloudvista. Jeg pakkede Cloudvista ud af kassen efter 2 timer, og løb herefter i skoen de næste 6 timer. Efterfølgende har jeg også løbet med Cloudvista i Tramuntana bjergene på Mallorca en tur på ca 3 timer. Se link nedenfor.

Cloudvista er en let hybridsko, som løbemæssigt og hikingmæssigt kan lidt af hvert. Du kan bruge den i lidt teknisk terræn, den har god tracktion. On kalder det Multigrip (friktion på undersålen, der gør, at du kan stå fast), samtidig har du den gode mellemsål med god stødabsorbering der gør, at den faktisk også kan bruges på transportstykker med mere hårdt underlag. Du kan bruge Cloudvista på f.eks. hårdt klippeunderlag (bjergene), som var del 2 i denne test.

 Cloudvista har et Polypropylen speedboard, et lag der ligger mellem skoens indersål og mellemsål som giver skoen denne særlige curve eller bugning, hvor du oplever en rullende fornemmelse, når du går, løber eller hiker.

Overdel er lavet i let luftigt og åndbart meshmateriale. Ikke vandtæt men smudsafvisende.

Cloudvista har flade tynde snørebånd, som du lige laver en dobbeltknude, så sidder de. Cloudvista har et par forstærkninger i vristen, som bevirker, at når du strammer din snøring, så sker stramning helt nede fra sålen ikke kun hen over vristen – tjek det lige ud, når du ser på skoen.  På pløsen sidder en lille elastik, hvor du kan putte det løse overskydende snørebånd ned, dermed ingen flagrende løse snørebånd.

Cloudvista har en let forstærkning i front, der beskytter forfoden mod at støde ind i grene, rødder og sten – noget du lærer at værdsætte.

I kategori med andre Outdoor sko

Cloudvista er i kategori med Cloudultra, Cloudventure og Cloudventure Peak (letvægt trailssko). For mig at se vinder Cloudvista denne kategori. Med sin lethed og agilitet har du en sko, hvor du oplever god komfort, lethed og kontakt med underlaget – med en mere end passende stødabsorbering. Med Cloudvista bevæger vi os et trin op på komfortstigen set i forhold til Cloudventure Peak og Cloudventure – du oplever med Cloudvista næsten den samme sålkonstruktion som med Cloudultra, men en bedre komfort i Cloudvista.

Hvor og hvornår skal du bruge denne sko.

Du kan bruge den som god løbe, vandring og hiking sko i skove, på bakkerne og i det terræn som er lidt mere teknisk. Du står godt fas, og du har en god stødabsorbering. Du oplever med skoens lethed, at du har en god fornemmelse, for det underlag du bevæger dig på.

Du kan også bruge denne sko som sneakers – så har du en let sko, som bare er smart.

Du finder skoen her.  


Tekniske specifikationer – de hårde facts

Skoen vejer for mænd 286 gram str 41 for kvinder 236 gram str 37. Dette gør denne sko til en rimelig let sko set i forhold til, hvad den skal anvendes til.

  • Hældrop på 9 mm.
  • Polypropylen speedboard (curved)

Andre modeller fra On der henvises til

Oplyst af leverandøren            Hældrop           Vægt M (41) /W (37)

Cluodultrarun                             10 mm               295  / 245 gram

Cloudventure                              10 mm               310 / 250 gram

Cloudventure Peak                     4 mm                260 / 210 gram

Cloudvista                                   9 mm                286 / 236 gram

Tilbage til blog