Sådan gør du:
Jomfruhummerhalerne røves (dvs tarmen fjernes ved at trække den ud med fjernelse af den midterste halefinne) og deles fra andet rygled ned igennem halen, så den kun sidder sammen i øverste del.
Jomfruhummerhalerne røves (dvs tarmen fjernes ved at trække den ud med fjernelse af den midterste halefinne) og deles fra andet rygled ned igennem halen, så den kun sidder sammen i øverste del.
Pestoen fordeles ud over jomfruhummerne i en bradepande, de bages på næstøverste hylde i ovnen på 220 grader i 6-10 minutter alt efter hvor tæt de ligger (eller om de ligger i lag). Serveres med kølig hvidvin og hjemmebagt brød.
En pesto laves på en food processor med følgende:
> Frisk persille (meget) Frisk dild (lidt mindre)
> En smule mynte
> 1 dl. Olivenolie
> 75 gr. Smør
> En sjat hvidvin
> Et helt hvidløg
> Salt
> Peber
> En smule bouillon
> En knivspids chili
OBS! Gem endelig alle skaller! Steg to fintsnittede skalotteløg og en halv frisk chili i god olivenolie, tilsæt skallerne og brænd dem af ved rimelig høj varme. Herefter tilsættes 1 god dl. Cognac og ild sættes til - flamber hummerskallerne godt, tilsæt lidt fond og hvidvin, kog ind, si suppen, monter med fløde og tilsæt gerne friskkogte hummerhaler lige inden servering. . . yes!
Benjamin Koppel
Benjamin Koppel