Saucony Peregrine 14 test - Der er bare tale om en super behagelig sko, der følger din fods bevægelser

Saucony Peregrine 14 test - Der er bare tale om en super behagelig sko, der følger din fods bevægelser

Fra kasse til fødder af Thomas Porsmose

 Hos Akeleje Studio får vi lejlighedsvis løbere og vandrere til at teste nogle af vores produkter. Det giver et andet syn på produkterne, at andre end os selv tester - det giver ofte også en anden brugs-og træningssituation.

Den følgende tilbagemelding er baseret på Thomas Porsmose oplevelse. 

Thomas Porsmose er en målrettet trailløber. Thomas er efter eget udsagn motionist, og løber 30-40 km om ugen primært trail. Thomas er selv lidt af en sko nørd og har mange forskellige modeller stående hjemme, så der er et bredt referencepunkt.

Det første indtryk: 

Skoene føles meget lette, og passer perfekt til mine fødder. Jeg har ikke tidligere løbet i Peregrine modellerne fra Saucony, men har stor erfaring med deres lignende modeller som xodus iso & xodus ultra 2 som ligeledes passer perfekt til mine fødder. 

Peregrine 14 sidder altså som den skal på foden, og alligevel er der er masser af plads til tæerne i tå boksen, hvilket er perfekt på de lange ture. Man har fra Sauconys side gjort en del ud af at beskytte forfoden, hvilket jeg under et af mine løb, fandt ud af, da jeg stødte den ene fod direkte ind i en sten. Sjældent har jeg været så taknemlig. 

Hælkappen kan godt virke lidt hård, hvilket for nogen kan give anledning til vabler på hælen. Personligt er jeg helt vild med den, og vil hellere bruge et plaster, hvis det var nødvendig end at gå på kompromis med den støtte som den faste hælkappe giver. 

 

Første tur: 

Blev løbet 2 gange rundt om Skarresø ved Jyderup. Skarresø byder på et godt og varieret  terræn med både hårde grusstier, asfalt, blød og mudret skovbund samt mindre op- og nedløb. 

Peregrin 14 klarede alle de forskellige underlag til perfektion. Særligt overraskede Peregrine 14 mig positivt på strækningen med asfalt. Jeg har før oplevet, at det kan være lidt af en ”drøj” fornøjelse at løbe i trailsko på asfalt. Jeg synes ofte, at man mærker knopperne under skoen, gå direkte op i foden. Med Peregrine 14 bemærkede jeg næsten ikke at jeg løb på asfalt. Der er her tale om en rigtig god allround sko som kan lidt af det hele……..men mest trail😊 

 

Anden tur: 

Løb jeg fra Vraget parkeringsplads og ude til Sandobberne. Her gik det et par kilometer langs stranden, indtil jeg drejede op til Vejrhøj og tilbage igen. En tur på ca. 21 km med ca. 700 hm.  

Jeg er vild med måden, hvorpå skoens såler arbejder sig igennem bakkerne ude ved Vejrhøj. Skoen følger på de tekniske nedløb, fodens bevægelser på en naturlig måde. Som tidligere barfodløber, er det noget som jeg har savnet i et par ”almindelige” trailsko. Igen er det vigtigt, at understrege, at Peregrine 14 absolut ikke er en barfodssko. Der er bare tale om en super behagelig sko, der følger din fods bevægelser samtidig  med, at den er blevet sat i verden for at beskytte dig og dine fødder på alle tænkelige måder. 

På grund af det meget tørre vejr her i maj 2024, har det ikke været muligt at teste under ”normale” omstændigheder som vi ellers løber i her i Danmark. 

Alligevel vil jeg godt anbefale disse sko, der har hurtigt har sneget sig ind på min personlige top 3 over bedste trailsko. 

Skoen er sponsoreret af Akeleje Studio og du finder den her i web-shoppen, hvor du også finder lidt teknisk information.

link til sko 

info; Peregrine fåes også i en vandtæt version

 

Tilbage til blog