Stort bæredygtigt velkommen til UYN

Stort bæredygtigt velkommen til UYN

Med fokus på bæredygtighed – fordi der kommer også en dag i morgen,
og god komfort kan godt være bæredygtigt.

Akeleje studio har taget det Italienske brand UYN i sortiment. UYN produceres af Trere Innovation, som har mere end 20 års erfaring i produktion af tøj for mærker som Prada, X-Bionic, Canadian Goose.

Vi har taget UYN i sortiment fordi vi oplever det som værende meget velfungerende som sports og fritidstøj, og så er det bæredygtigt. Ikke på den måde, hvor man genanvender produkter, som før har haft en anden funktion, men bæredygtigt på den måde, at man produkterne er lavet af 100 % organiske naturligt forekommende materialer uden brug af fossile brændstoffer, plastic, gummi og andet. Klimaaftrykket er således minimalt når det kommer til materialevalg.

Sneakers og træningssko fra UYN har sin egen fortælling
Når du f.eks. køber sneakers eller træningssko fra UYN, så køber du en sko, som er udviklet som en strømpe i f.eks. merinould eller yakuld som kommer fra hhv. et får eller en yakokse. Disse garner har den fordel, at de kan holde dig varm selv når ulden bliver fugtig, det tilpasser sig fleksibelt omgivelserne og det lugter ikke – overdel på UYN sko uanset model som en strømpe lavet i naturlige produkter. Sålen er lavet i materialer udvundet ved forskellige Flexicorn (se nedenfor)

Bæredygtigt træningstøj i en god kvalitet
Fortællingen er den samme når det kommer til trænings og fritidstøj. Tøjet er udviklet af organiske produkter her er produkter som Natex noget der skaber lette og hurtigttørrende produkter (se nedenfor).

Hvis vi ændrer vores vaner kan vi sammen gøre en forskel
Det er os selv der vælger gennem vores indkøb og vaner, om vi skal være bæredygtige i vores tilgang. Det er ikke altid, at man har valget, men det har du her. Vi kan hos Akeleje forsikre dig, om at du kommer ikke til at gå på kompromis med kvaliteten, der er tale om meget tekniske og meget velfungerende produkter.

Lidt information om nogle af de materialer der indgår i produktion af UYN produkter 

FLEXICORN
Den bæredygtige alternativ til elastan FLEXICORN er en plantebaseret biopolyester.
Ekstraordinært elastisk og modstandsdygtig bevarer den sin oprindelige form i længere tid, er modstandsdygtig over for rynker og UV-resistent.

FLEXICORN har gjort det muligt at erstatte syntetiske elastanfibre med et
genanvendeligt, mere bæredygtigt og mindre forurenende materiale. Dette innovative garn stammer fra majs, der ikke bruges til menneskelig forbrug, og
glukosefermentation. Med FLEXICORN reduceres energiforbruget, CO2-udledningen og påvirkningen af vores produkter på miljøet.

FRA VEGETABILSKE INGREDIENSER FLEXICORNs polymer produceres ved hjælp af majskerner, vegetabilske ingredienser fra vedvarende kilder.

MEGET ELASTISK På grund af den mikro-zigzag-struktur vender det altid tilbage til sin oprindelige form.

HURTIGTØRRENDE FLEXICORN-fiberen er åndbar og øger tørringshastigheden af
beklædningsgenstanden.

KAPOK - den vegetabilske uld naturen formår altid at overraske os. Naturen giver os KAPOK, en værdifuld og helt organisk fiber, der fås fra frugten af Ceiba Pentandra, en hellig plante, der vokser op til 60 meter høj og er udbredt i regnskovene i Sydamerika.

Kendt som "vegetabilsk uld" på grund af dens ekstraordinære lethed, er KAPOK-fiber kun for nylig blevet brugt i tekstilindustrien til at polstre puder og madrasser. Hos UYN var vi de første til at lykkes med at bruge det naturlige garn i sportstøj - som en stof med enestående aktive egenskaber og ikke som fyld.

VERDENS LETTESTE NATURLIGE FIBER KAPOK er en hulfiber sammensat af 80% luft, med en meget lav densitet (0,35 g/cm3). På grund af dette er Kapok den letteste naturlige fiber i verden.

NATURLIGT ISOLERENDE Strukturen tillader KAPOK-fiberen at fange en stor mængde kropsopvarmet luft og skabe en isolerende barriere, der beskytter mod temperaturændringer.

BLØD OG HYPOALLERGENISK Af høj kvalitet og blød tørrer den hurtigt, er hygroskopisk og har naturlige antibakterielle og hypoallergeniske egenskaber.

HELT ORGANISK KAPOK-fiber vokser vildt i uberørte skove, der kræves ingen intensiv dyrkning, og fibrene høstes manuelt. Der bruges ingen gødning eller pesticider i dets dyrkning.

Se vores udvalg af UYN her

Tilbage til blog