Vi har testet Tecnica Magma S SM

Vi har testet Tecnica Magma S SM

Tecnica Magma er et forholdsvis nyt bekendtskab på det danske marked. Tecnica er kendt for vandre og hiking sko, og udspringer af det aktive liv i mere bjergrige egne i Italien (Tecnica er en del af det Italienske Tecnica Blizzard gruppe).

Vi har her kigget på Tecnica Magma S SM
Skoen er forsynet med en Vibram sål, som vi oplever på mere og mere fodtøj, fordi det fungerer godt. Vibram er slidstærkt og robust, og Vibram holder sin form og fasthed uanset vejrlig.

Tecnica S SM er ud fra producents specifikationer en trail løbesko og hiking sko til brug i teknisk terræn. Det betyder selvsagt, at den også kan bruges i mindre teknisk terræn.

Vi har testet denne sko hos Akeleje Studio i samarbejde med Løberejser, hvor der er både løbet og hiket i kupperet bakkefyldt terræn.

Vores vurdering
Skoen er let og behagelige i sin pasform. Den smyger sig godt om testpersonens fod. Skoen er i sin læst fodformet, og det giver et bedre og lettere løb især, hvor der løbes på smalle stier.

Tecnica Magma er forstærket i fronten og beskytter dermed mod sten, træstubbe og andet der kommer i vejen – Snøring sker med flade let elastiske snørebånd – behageligt at man har forladt din runde snørebånd, som har det med at løsne sig. Testpersonens egen erfaring

Selve snøresystemet er det klassiske ”krydssystem” med forstærkninger i hullerne og sømmene. Du kan således snøre denne sko uden at vride hul i syningen. Snøringen er forbundet med ekstra huller således, at du kan lave en effektiv hælsnøring, når du har brug for det. Men hælens konstruktion (se nedenfor), gør at du nok sjældent har brug for det.

Tecnica Magma har en fast hælkappe, som holder din fod fast, også når du er i udsatte bevægelses situationer – forstærkninger på sidepaneler af skoen, så sideverse belastninger (en skarp sten en hård genstand) kan afvises eller afbødes.

Hvad angår hælen, er denne fast og konstrueret med en høj hæltunge, det gør at skoen smyger sig hele vejen op omkring din hælkop og næsten griber din hæl, og sikrer et endnu bedre fit på foden.

Skoen er forsynet med 3D Mesh kraftig og tæt - ikke vandtæt men vandresistent - skoen er således åndbar. Tecnica Magma føres også med Goretex membran Magma GTX MS

Mellemsål er lavet i EVA materiale, og indlægssål er af bedre kvalitet end gennemsnittet. Hvis du har brug for en tilpasset indlægssål, vil denne sko være velegnet til det.

Sammenfattende
Velfungerende som der kan anvendes til den aktive fritid. Den kan bruges som trail og hiking sko, og den tåler også en almindelig god vandretur, hvor den vil forsyne dig med den gode komfort hele vejen. 

Vi oplever, at denne sko har et godt fit på fødderne, og den er udført i solidt materiale, som både beskytter dine fødder, og giver en længere holdbarhed, så du kan have dette stykke fodtøj sæson efter sæson.

Pris hos Akeleje Studio kr 1.399,- (vejl.) 

Tilbudspris kun kr. 1259,- > Køb den HER

Fra Tecnica har vi også Tecnica Magma S Mid GTX i sortiment. En støvle med Goretex med lidt bhøjere skaft (mid), Samme læst og samme Vibram sål. Den er så til dig, der ønsker mere støtte omkring anklerne end det som en almindelig sko kan give.

Fortsat et meget let og agilt stykke fodtøj.

Pris hos Akeleje Studio kr 1.699,- (vejl.) 

Tilbudspris kun kr. 1.529,- > Køb den HER

Tilbage til blog