Vores løbe ambassadør Troels tester Brooks Catamount - Spar 200 kr ved at læse denne anmeldelse

Vores løbe ambassadør Troels tester Brooks Catamount - Spar 200 kr ved at læse denne anmeldelse

Test af Brooks Catamount 3
Troels Isager er en dedikeret trailløber, som løber trail minimum et par gange om ugen. Troels er en seriøs atlet som tager sin motion alvorligt, men det skal passes sammen med det civile liv og job - og dermed er Troels som de fleste er hverdags motionist som går op i sit udstyr.
Vi har bedt Troels teste den nye lette trailsko fra Brooks som vi har fået i sortiment. Læs Troels Isagers kommentarer.
Brooks Catamount 3: Trailløb med lethed. 
Første indtryk: 
Meget let og tæt pasform med en følelse af at de er klar til brug med det samme. Jeg har en fornemmelse af et godt hold omkring foden, så jeg ikke skrider rundt i skoen. Mellemsålen har et godt bounce og et godt rul henover forfoden. 
Den virker ikke helt så torsionsstabil under foden/svangen som mine tidligere trailsko, så er spændt på at prøve den på sten og rødder. Omvendt har sålen en fin bredde, så jeg er ikke nervøs for vrid, men mere spændt på hvor godt den følger det ujævne underlag. 
Overdelen virker let, slidstærk og med gode forstærkninger i forfoden. En lille lækker detalje er de ru snørebånd og den lille elastik til at holde dem på plads under løbeturen. 
Første tur(e) 
Den allerførste tur blev til små 10k aftenløb i regn og mudder i skoven med pandelampe, så en lidt vanskelig tur at have fuldt fokus på hvordan skoen performede. 
Generelt på turen havde jeg dog en rigtig god oplevelse med de nye sko. De føltes lette, havde godt greb i underlaget og sad godt på foden under hele turen. Den eneste begrænsning kom, når det blev rigtig mudret, så skred jeg lidt rundt. Det var dog også et underlag hvor jeg ikke forventede meget greb. Hertil ville det kræve en noget grovere profil i sålen end jeg ville foretrække til et så varieret underlag som jeg løber på normalt. Det er store og små skovstier, mtb spor, ridespor, vandrestier mv. Næste tur blev en søndag morgen i fint vejr, så her kunne jeg bedre fokusere på skoen og hvor jeg satte mine fødder på både de gode stigninger og nedløb. Her kan man virkelig mærke at skoen er i sit rette element. Der er et godt afsæt og greb når det bliver stejlt og det er en fornøjelse på nedløb at mærke hvor let den er at reagere i og lave et hurtigt retningsskifte. Dog bar underlaget stadig præg af ugens nedbør, så det var ikke i fuld fart. Det kommer forhåbentlig når foråret folder sig ud. Nu mangler jeg bare at prøve et langt, hurtigt nedløb med masser af rødder, sten og andre ujævnheder, så jeg kan mærke hvor stabil den er. 
Her et par ture senere må jeg bare sige, at skoen er er fornøjelse at løbe i. Jeg har fået den testet på et af mine lange favorit nedløb og den skuffede ikke. Super nem at reagere hurtigt i, godt greb ved landinger på både hæl og forfod (jeg bruger meget forfoden på de hurtige og tekniske nedløb). Det skal lige nævnes, at de tidligere omtalte smarte snørebånd stadig kræver, at man binder dem omhyggeligt.
De sidste 2 ture har jeg oplevet at grebet om min fod blev lidt løsere efter noget tid og jeg derfor mistede en smule af den ellers gode stabilitet på de tekniske passager. Det klares jo let ved et hurtigt stop undervejs, men det er jo bedre at få dem bundet ordentligt fra start. 
På den seneste tur fik jeg også løbet et godt transportstykke med asfalt og fast grusvej på vej til skoven. Skoen er stadig meget let og behagelig på de stykker, men især på transportturen hjem kunne jeg godt mærke at mine nu lidt tungere landinger ikke fik helt så meget stødabsorbering og hjælp til rul og afsæt som man sikkert får i en landevejssko. Men hey, det er jo heller ikke det den er tiltænkt, så ingen brok herfra. Faktisk kan man stadig tvinge ok energi ud af skoen, hvis man selv løber i lidt frisk tempo og ikke bare som en der skal have overstået de sidste 5 minutter inden man er hjemme. 
Jeg fik den også prøvet på et par af de helt stejle op og nedløb i både blade og tør skovbund og oplevede kun et super greb og god energi fra skoen. Den stod fast så jeg ikke følte at jeg skred i afsættet og mellemsålen gav ligeledes et godt afsæt. 
Et lille, men for nogle løbere vigtigt, punkt er indlægssålen. Den er let og ventilerende, men yder absolut ingen støtte. Jeg skiftede forleden med sålen fra mine tidligere trailsko, som giver en del mere støtte til foden og faktisk også lidt mere stabilitet på det ujævne underlag. 
Jeg vil til enhver tid foretrække at investere i en god indlægssål og ofre den smule ekstra vægt som det giver. 
Alt i alt en super fed sko som jeg glæder mig til at løbe mange ture i fremover.
Her finder du den i web-shoppen
Hvis du henviser til denne artikel når du køber Brooks Catamount fratrækker vi kr. 200 i prisen på Brookes Catamount.Tilbage til blog