Restaurant La Merenda, der ligger i en lille sidegade til blomstertorvet i Nice hører til en af mine favoritter med sin bedøvende duft af basilikum og hvidløgssauce.
Restauranten har en lang historie og er kendt for sin autentiske atmosfære og traditionelle retter. Den har sine rødder i en tid, hvor ejeren, Dominique Le Stanc, plejede at servicere de handlende fra blomstermarkedet i Nice. Den lille restaurant har bevaret sin enkle charme. Det er ikke muligt at bestille bord via telefon eller anvende betalingskort. Du skal møde personligt op for bordbestilling og betale kontant.
Hver dag er der stuvende fuldt at pistou-spisere. Opskriften er temmelig upræcis, da den er afhængig af sæsonen for basilikum og hvidløg – men selvom den ikke er klassisk, synes jeg den er uimodståelig.
Det skal du bruge:
> 3-4 hvidløg uden skal
> 1 stort bundt frisk basilikum, skyllet og tørret
> 4-5 spsk. frisk revet parmesan
> 3-4 spsk. god olivenolie
> Ca. 350 g tynd flad pasta
> 2 spsk. creme fraiche
> Salt og peber.
Sådan gør du:
1. Knus hvidløg i en morter, tilsæt derefter basilikum og knus bladene sammen med hvidløg til du har en mos.
2. Rør osten i med en gaffel og tilsæt olivenolie dråbevis.
3. Kog pastaen i rigeligt vand tilsat salt.
4. Lad vandet dryppe grundigt af og hæld den i en forvarmet skål sammen med cremefraichen samt salt og peber.
5. Rør pistou i og server straks.
Bon Appétit
Bill Rathje