Natur, motion og lækker mad.
Her er Bill Rathjes opskrift på den perfekte dag for krop og sjæl.
Hvad er mere livgivende end en dag fyldt med frisk luft, smukke efterårsfarver og den beroligende fornemmelse af at have trasket gennem den danske natur. Og så afslutte den med en varm kartoffel-porresuppe med bacon, purløg og olivenristede rugbrøds croutoner?
Opskrift på kartoffel-porresuppe til fire:
Ingredienser:
- 1kg kartofler, skrællede og skåret i tern
- 2 store porrer, skyllede og skåret i skiver (brug kun den lysegrønne og hvide del)
- 1 løg, hakket
- 3/4 -1 L grøntsagsbouillon
- olivenolie
- Salt og peber efter smag
- 1/2 dl fløde
- Frisk purløg og bacon til pynt
Fremgangsmåde:
1.
Varm smørret eller olien i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og porrer og sautér et par minutter til de er bløde og gennemsigtige
2.
Tilsæt kartoflerne og bouillon. Kog op, og lad det simre i cirka 15-20 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.
3.
Brug en stavblender eller en almindelig blender til at purere suppen.
4.
Suppen tilbage i gryden. Tilsæt fløde, for en cremet konsistens. Varm suppen igennem.
5.
Smag til med salt og peber.
6.
Server suppen varm, pyntet med friskhakket purløg eller sprødstegt bacon samt olivenristede rugbrøds croutoner
Bon appétit fra Bill Rathje