Månedens opskrift - Ratatouille

Månedens opskrift - Ratatouille

Ratatouille en populær, sund og indbydende ret fra Provence, der en gang blev anset for at være de fattiges mad, men i dag har vundet indpas i nogle af de allerbedste kokkes køkkener. 

Men desværre er ratatouille måske den ret, som oftest tilberedes dårligst.

I mange restauranter og hjemlige køkkener serveres en gang gråviolet ruskomsnusk, som ikke har nogen lighed med den farvestrålende ægte ratatouille.

I modsætning til de fleste andre grønsagsretter, bliver en ratatouille bedre af at stå og kan varmes op eller serveres kold i flere dage.

Forholdet mellem grøntsagerne kan variere både efter kokkenes ideer, men også efter de grøntsager, der er til rådighed.

Jeg har fået denne opskrift af Monique der er uddannet kok, stammer fra Provence og er 74 år. 

Ingredienser:

> Olivenolie
> 2 store løg
> 2 fed hvidløg
> 2 røde peberfrugter
> 5 auberginer
> 5 courgetter
> 4 tomater
> Salt og peber

Sådan gør du:

Princippet i ratatouillen er i første omgang at stege grøntsagerne separat/ adskilt. 

  • Steg let/ Brun let ved svag varme de finthakkede løg, de udskårne peberfrugter og de 2 fed hvidløg
  • Steg let/ brun let courgetterne separat ½ time
  • Steg let/ brun let auberginerne separat tilsvarende , måske i let længere tid. Auberginerne skal beholde lidt af deres skræl
  • Hæld nu alle de møre grøntsager over i en stor gryde og tilføj tomaterne, som er flåede og udkernede og skåret i stykker. 
  • Tilsæt salt og peber
  • Lad ratatouillen simre i ½ -3/4 time
  • Herefter i et ovnfast fad i ovnen ½ time

Servér ratatouillen som en selvstændig ret eller til alle former for kød – til pasta eller næste dag som morgenmad i en omelet. 

Bon appétit - Bill Rathje

Tilbage til blog