Månedens opskrift - Skaldyrspasta

Månedens opskrift - Skaldyrspasta

Så blev det marts, og forår, og jeg fik jeg lyst til at mindes fantastiske forårs- og sommerdage i Italien og Frankrig med en lækker og nem skaldyrspasta med masser af frisk smag af hav.

Lingunie til 4 personer

Det brugte jeg:

- 1 kg. vongole (hjertemuslinger)
- 1 kg blåmuslinger
- 10-14 jomfruhummere.
- Ca. 1/2 kg blæksprutte -calamari.
- En god jomfru olivenolie
- 5-6 fed hvidløg
- 1 glas hvidvin
- 400 gr. pasta af typen linguine, som jeg valgte fra Pastariget på Bornholm. Fantastisk lækker og smagfuld.
- Ca. 8 modne og søde cherrytomater
- Masser af bredbladet persille
- Friskkværnet sort peber
- Salt

Fremgangsmåde:

1. Læg vongole (hjertemuslingerne) i en stor skål, og dæk dem med saltvand, så muslingerne spytter overskydende sand ud. Skift vandet et par gange.

2. Rens blåmuslingerne grundigt i koldt vand. Kasser dem, der er gået i stykker eller ikke har lukket sig.

3. Jeg fik fiskehandleren til at rense min blæksprutte (calamari), som jeg skar ud i ringe og mindre stykker.

4. Skyl jomfruhummerne, og skær dem igennem helt fra toppen af hovedet og ned gennem maven, og fjern den sorte tarm.

5. Vask og hak persillen, og sæt en stor gryde vand over til pastaen. Brug en rigtig stor pande, der skal være plads til både skaldyr og pasta.

6. Varm en god del olivenolie op i panden, tilsæt de hele fed hvidløg.

7. Tilsæt tomaterne hele, eller knus dem i hånden hen over panden.

8. Ved høj varme tilsættes vongole og blåmuslinger, og derefter også calamari og jomfruhummere.

9. Tilsæt hvidvin og masser af friskkværnet peber og persille.

10. Når muslingerne har åbnet sig, er linguinen formentlig næsten klar. Så hældes pastaen over på panden så den koger færdig sammen med sovsen og væden fra skaldyrene.

Server straks dine linguine med skaldyr med friskkværnet sort peber og persille.

Bon appétit – Bill Rathje

Tilbage til blog