Zucchini salat med rucola, hasselnød og feta
En lækker og let forårsopskrift, der fejrer sæsonens friske råvarer og smagsfulde sammensætninger. I denne opskrift kombinerer vi den delikate smag af zucchini med den lidt bitre smag af rucola, den cremede saltighed af feta og den knasende fornøjelse af ristede hasselnødder. En skøn symfoni af smag og tekstur.
Så lad os komme i gang med at skabe denne lette og lækre zucchinisalat, der er perfekt til en let frokost eller som et lækkert tilbehør til enhver forårsinspireret middag.
Det skal du bruge:
> 3 zucchini
> 1 citron – revet skal
> 2 spk. God olivenolie
> 100 g. Feta smuldret
> 100 g. Rucola salat
> 60 g. Hasselnødder ristet
> 1 håndfuld basilikum blade
> Salt
> Friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Skær bånd af zucchini – på mandolinjernet eller med en god kartoffelskræller. Anrat dem på et stort fladt fad, drys med salt og lad det stå 5 – 10 min. Hæld vandet fra fadet og kom herefter rucola, feta, ristede hasselnødder ovenpå. Riv citron skal ud over, dryp med god olivenolie og frisk kværnet peber.
Server evt. et grillet kød eller alene som en god frokost salat.
Velbekomme fra Dorte Weng.